(Видео) Меланија доби нова статута во Словенија

By

Првата дама во САД, Меланија Трамп, доби нова статуа во нејзината родна земја, Словенија. Новата бронзена статуа ќе ја замени дрвената скулптура, која беше поставена во јуни 2019 година, а која непознати сторители ја запалија.

„Во сеќавање на споменикот на Мелнија, кој стоеше на ова место“, ќе пишува на плочата.

Споменикот е дело на американскиот автор Бред Дауни. Статуата ќе стои во Севница, местото каде што Меланија Трамп пораснала.

Ќе ви се допадне