(Видео) Поставен нов рекорд во местење на Рубиковата коцка

By

На 23-годишниот Сеунг Бео Чо му беа потребни само 4,59 секунди за да ја склопи Рубиковата коцка. На натпреварувањето ChicaGhosts 2017, кое се одржа во Чикаго минатиот викенд, Чо успеа да го направи тоа што навидум изгледаше невозможно – ја реши магичната коцка за 4,59 секунди и со тоа го надмина рекордот на Патрик Пос за 0,10 секудни.

На видеото подолу можете да видите како Чо ја склопува коцката.

Ќе ви се допадне