(Видео) Пронајден тигар кој недела дена се шетал низ улиците на Хјустон

Деветмесечен бенгалски тигар, кој исчезнал пред недела дена, бил пронајден во едно предградие во градот Хјустон, потврдила тамошната полиција. Тигарот веднаш бил предаден во прифатилиште за животни, пренесува Би-би-си.

Како што велат од полицијата, сѐ уште не е јасно каде сѐ животното се движело низ градот. Шефот на полицијата, Рон Борч, вели дека животното најверојатно шетало околу куќите и дека било вистинска среќа што не нападнал некој од жителите. Тој вели дека станува збор за питом тигар.

На социјалните мрежи се појавиле и снимки на кои се гледа како тигарот се шетал низ улиците на градот Хјустон. Инаку, не е дозволено да се внесуваат тигри во градот Хјустон, иако во голем дел од местата во државата тоа е дозволено, но само под одредени услови.

Scroll to Top