(Видео) Судир на 44 автомобили поради магла во Дубаи

By

Густата магла во Дубаи направи хаос во сообраќајот. Во верижен судир на Емиратс роуд биле вклучени 44 возила. Притоа биле повредени 22 лица. Според властите, освен маглата, причина за верижниот судир е и брзото возење на широките патишта, но и фактот што возачите не знаат да возат во лоши временски услови и премногу се лепат еден до друг.

Ќе ви се допадне