(ВИДЕО) Таа ги бакнува змиите, мажите, џиновските бубачки, а обожава и жаби

By
Покрај тие необични примероци, таа во својот стан чува и бројни други животински видови.

dobivaj vesti na viber

Повеќето луѓе се плашат од инсекти, особено ако големината им е поголема од просечната. Но, една девојка сепак се издвојува од останатите по својата голема љубов кон сите животни, а посебно кон инсектите и полжавите.

Споменетата Британска е голем фан на џиновските бубашваби и афрички полжави, а во својот стан во Лондон направила место токму за нив.

Покрај тие необични примероци, таа чува и бројни други животински видови.

Емозотик, држи предавања за животинската средина и се труди да ја подигне свеста кај луѓето во природата и животинскиот свет.

Станала популарна најмногу поради своите чуди видео снимки кои ги објавува на Јутјуб.

Неа ја интересира што луѓето мислат за нејзината работа. Смета дека зоологијата има премногу мажи и затоа ги поттикнува девојките да се занимаваат со оваа тема.

Погледнете го видеото:

 

Ќе ви се допадне