(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ФОТО/ВИДЕО) Мачка со човечка глава го вознемири цел свет

Интернетот беше преплавен со фотографијата на необичната мачки со човечки лик, а откако на социјалните мрежи беше објавено и видеото, веднаш реагираше и полицијата.

Стаува збор за мачка од Малезија која, според информациите на тамошните медиуми, лутала низ градските улици.

Мачката има глава која наликува на човек, а на врвот дури има и црна коса.

Необичното суштество  го провери и тамошната полиција која објави дека станува збор за фотомонтажа, и дека мачката всушност не постои, а луѓето треба да престанат да ги споделуваат нејзините фотографии.

За истата се направија и цели приказни, за тоа дека е држена во тајна лабораторија, поради испитувања, но ништо од тоа не е вистина, велат од полицијата.