(вознемирувачко видео) Кинез фрла бебе во контејнер

Кинез ја фрлил својата новоредена ќерка во контејнер само два часа откако неговата девојка се породила. Настанот каде е снимено видеото се случил на 15 јануари во југозападна Кина, а на истото може да се забележи како Кинезот го ставил бебето во хартиена кеса и го фрлил на местото наменето за ѓубре.

За среќа бебето било најдено и спасено од постара жена која веднаш го однела во болница. Таа го пронашла со папочната врвца која сеуште била прикачена на него, а нејзиното лице и усни станале пурпуни поради студеното време. На видеото може да се забележи како жената се обидува да го стопли бебето.

Со помош на безбедностните снимки, полицијата веднаш открила кој е идентитетот на нејзиниот татко и мајка. Полицијата ги пронашла во нивниот стан и ги уапсиле. Ли е задржан во притвор до судењето, а неговата девојка била пуштена со кауција.

Од болницата потврдиле дека бебето било во добра здравствена состојба, иако мајката за време на бременоста не била на соодветните гинеколошки прегледи.

Scroll to Top