За руското возило „шаман“ не постојат никакви пречки

Руското теренско возило „шаман“ 8×8, на осум тркала навистина изгледа футуристички.

Може да се движи по најразлични терени, а особено е интересно што со него може да управува секој возач на автомобил.

„Шаман“ е долг 6,3 метри, висок 2,7 метри, додека ширината на овој теренец е 2,5 метри. Тежината на ова возило изнесува 2,5 тони.

Робусниот теренец може да понесе товар тежок и до еден тон, а во неговиот резервоар може да собере 260 литри гориво.

Видете како за овој ѕвер не постојат никакви пречки:

Scroll to Top