Заспал покрај дрво, а кога се разбудил, до него забележал гепард

By

Иако гепардот е диво животно, некои од нив умеат да се однесуваат како вистински домашни миленици. Во тоа се увери и Долф Волкер кога го запознал Еден, дружељубива женка гепард, која сака други животни и луѓе.

Долф Волкер ја запознал Еден додека волонтирал во Африка во 2014 година. На почетокот не поминувале многу време заедно, но кога тој се вратил во Африка следната година, пријателството станало нераскинливо.

Тој еден ден одлучил да се одмори покрај едно дрво, кое сосема случајно ѝ било омилено на Еден. Забележувајќи го него, таа дошла до него и почнала да го гали.

Ќе ви се допадне