Напиток во кој се колнат сите ѕвезди – Еве дали е навистина добар или не

Еве за што точно е добар напитокот кој последните неколку години стекна голема популарност, во кој се колнат големите ѕвезди и кој се смета за елискир на младоста.

Напитокот од топла вода и исцеден лимон станал елискир на младоста за сите холивудски ѕвезди, а некои тврдат дека со негова помош ја намалуваат телесната тежина. Но, колку всушност има вистина во тоа?

-„Топлата вода со лимон всушност не предизвикува намалување на телесната тежина“ – вели Алиса Рамсеј – нутриционист.

Но, во секој случај пиењето вода со или без лимон е секогаш добро и помага на метаболизмот, поттикнува мокрење, но и намалување на надуеноста.

Доколку имате желудечни проблеми овој напиток би можел да ги зголеми вашите симптоми.

Scroll to Top