Никако не ги јадете јаболките ако се вакви – Отровни се и штетни

Сигурно знаете дека дел од овошјето и зеленчукот кое го купуваме на пазарите е прскано со слој за подолго да трае, но тој секако е штетен.

Со оглед на тоа дека на сите ни е потребно овошје на горештините, а кај нас особено е популарно јаболкото, еве како да препознаете дали е прскано и штетно.

Преку јаболкото прелијте извриена вода, па оставете да отстои, па ако има восок тој ќе се покаже на површината.

Scroll to Top