Оригинален рецепт за Аперол шприц

By

Потребни состојки:

1 дел сода вода
2 дела ликер Аперол
3 дела пенливо вино Просеко
парчиња портокал
коцки мраз

Начин на подготовка:

Во чаша за црвено вино се става мраз до горе. Најпрво се става сода-водата, по неа ликерот, а на крај пенливото вино. Се додаваат неколку парчиња портокал. Се послужува веднаш.

Ќе ви се допадне