Похован кашкавал

By

Потребни состојки: 400 гр мешан тврд кашкавал, 2 јајца, 4 лажици брашно, 4 лажици лебни трошки, масло за јадење

Начин на приготвување:

Кашкавалот го сечеме на 4 парчиња по отприлика 100 грама.

Јајцата се матат со 1 лажица вода.

Секое парче кашкавал се потопува најпрво во вода, потоа убаво се поминува од сите страни во брашно, следно во јајцата и на крај во лебни трошки.

Приготвените парчиња се оставаат во фрижидер 2 часа да се стегнат.

Ги пржиме во сад со загреано масло. Откако ќе се испржат, се ставаат на салфетка да се впие вишокот на масло

Се сервираат со тартар сос и парчиња лимон.

Ќе ви се допадне