Сладолед кој можеш да го јадеш секој ден без да се здебелиш

Сонот е конечно остварен. Прочитајте ги овие два рецепта за овошен и чоколаден сладолед кои се прават за неколку минути, а не треба воопшто да им додавате шеќер, јајца или млеко.

1.Некалоричен овошен сладолед – потребни ви се само банани и замрзнато овошје по избор. На овој начин сладоледот ќе ви биде готов буквално за 5 минути. Колку што ви е потребно да сварите едно турско кафе. Деталите за рецептот погледнете ги тука: http://gotvi.mk/2016/05/25/video-brz-recept-za-nekaloricen-sladoled/

2.Чоколаден нискокалоричен сладолед – Сладолед кој се прави со 3 состојки и тоа: банана, какао и екстракт од ванила. Верувајте, овој специјалитет ќе го правите буквално цело лето. Погледнете го овој видео рецепт на линкот: http://gotvi.mk/2016/05/26/video-recept-niskokaloricen-cokoladen-sladoled/

Scroll to Top