Потребни состојки:
За кората:
180 грама брашно
280 грама шеќер
2 лажички сода бикарбона
2 конзерви ананас
2 јајца
40 грама кокос
За филот:
250 грама маскарпоне сирење
100 грама путер
65 грама шеќер во прав
120 грама сечкани ореви
1 ванилин шеќер
Начин на подготовка:
Изматете ги јајцата, додајте малку шеќер и сокот од ананас од конзервата. Додајте ги брашното, сода бикарбоната, сечканиот ананас, кокосот и оревите и измешајте. Поделете ја смесата во 2 подмачкани плеха и печете 40-ина минути на 180 степени. Измешајте ги состојките за филот и нанесете го на двата дела од тортата. Одозгора украсете со ананас или со овошје по желба. Колачот треба да отстои во фрижидер цела ноќ пред да го послужите.