гмо

Глобалното затоплување е измама!

Глобалното затоплување, кое го заговараат глобалните влади, е научна измама. Сателитските податоци наводно покажуваат тренд на загревање во последните сто години, кој лажно е изменет …

Глобалното затоплување е измама! Прочитај повеќе »

Пробиотиците се бескорисни, ГМО-храната е добра, а глутенот е неопходен

Најголемиот дел од храната произведена по вештачки пат веќе одамна е на удар од страна на некои заговорници кои сметаат дека таа е наменета за …

Пробиотиците се бескорисни, ГМО-храната е добра, а глутенот е неопходен Прочитај повеќе »

Хрватските пратеници изгласаа закон за труење на народот со ГМО

Амандманот за спречување ГМО производите да стигнат на пазарот во Хрватска не мина меѓу пратениците на хрватскиот парламент. Минатата недела собранискиот состав одлучи да нема …

Хрватските пратеници изгласаа закон за труење на народот со ГМО Прочитај повеќе »

(втор дел) ГМО храната е дизајнирана да убива, особено на Балканот

Продолжение: Тука се и кожните болести, тумори, мозочни удари и сите други последици од храната. Тука има многу повеќе од контаминацијата на храната со тешки …

(втор дел) ГМО храната е дизајнирана да убива, особено на Балканот Прочитај повеќе »

ГМО гигантите преплашени од 14-годишна девојка

Веќе со децении биотехнолошката индустрија се обидува со своите генетски модифицирани (ГМО) производи да ја преземе прехранбената индустрија. Монсанто и другите мултинационални корпорации се инфилтрираа во …

ГМО гигантите преплашени од 14-годишна девојка Прочитај повеќе »

Во Хрватска вештачки се менува климата со цел да се одгледува ГМО-храна за да се победи гладот

Може да рече дека Хрватска одеднаш се премести на друга географска локација, на која секојдневно се менуваат временските услови и каде што се појавува необично …

Во Хрватска вештачки се менува климата со цел да се одгледува ГМО-храна за да се победи гладот Прочитај повеќе »

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро

Жителите на 18 европски држави биле тестирани и биле позитивни на траги од глифосат, кој на глобално ниво се користи како убиец на плевел, се …

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро Прочитај повеќе »

Властите дозволија одгледување на ГМО пченка

Европските министри одобрија одгледување на нова генетски модифицирана пченка тип “TC1507″ на aмериканската компанија “Пионер” откако противниците на ГМО храна не успеаја да се здобијат со …

Властите дозволија одгледување на ГМО пченка Прочитај повеќе »

Scroll to Top