огромен

Огромен Сончев блесок наскоро ќе ја погоди Земјата?

Во 1859, моќна Сончева бура лансираше огромни Сончеви блесоци (solar flares) кон Земјата, а последователниот наплив на електрицитет беше причината за исклучувањето на телеграфските системи секаде на …

Огромен Сончев блесок наскоро ќе ја погоди Земјата? Прочитај повеќе »

Огромен разорен астероид ќе помине покрај Земјата на 12 октомври

Тој на Земјата ќе и се приближи на растојание, кое отприлика, е десет пати поблиско од Месечината.Астероидот, кој астрономите за прв пат после пет години …

Огромен разорен астероид ќе помине покрај Земјата на 12 октомври Прочитај повеќе »

(ВИДЕО) Огромен кит залута меѓу бродовите и доковите!

Во марината на калифорнискиот град Вентура, среде бел ден, се појави огромен кит, кој залута меѓу бродовите и доковите. Цел настан е снимен од воздух, …

(ВИДЕО) Огромен кит залута меѓу бродовите и доковите! Прочитај повеќе »

(ВИДЕО) ДОАЃА КАТАКЛИЗМА – Огромен соларен блесок со разорна моќ и молскавична брзина доаѓа кон Земјата

Сериозна катаклизма ја очекува Земјата по ерупцијата на 26 јули… Короналната експлозија буквално ќе ја удри Земјата, а светлината на најголемата ѕвезда – Сонцето, во …

(ВИДЕО) ДОАЃА КАТАКЛИЗМА – Огромен соларен блесок со разорна моќ и молскавична брзина доаѓа кон Земјата Прочитај повеќе »

(ВИДЕО) Лукас ја изненади Бранислава со ОГРОМЕЕЕЕЕН букет цвеќе

Аца Лукас и неговата 27 години помлада девојка, Бранислава Пашалија, до уши се заљубени едно во друго. Аца Лукас и неговата нова избраничка Бранислава Пашалија, …

(ВИДЕО) Лукас ја изненади Бранислава со ОГРОМЕЕЕЕЕН букет цвеќе Прочитај повеќе »

Scroll to Top