Домашни тартуфи со рум и павлака

Потребно:

2 парчиња темно чоколадо за готвење

¼ чаша полномасен крем

2 лажици масло

½ чаша мелени чоколадни бисквити

2 лажици темен рум

½ чаша чоколадни или какао стапчиња

Подготовка:

Во тенџере на водена пареа измешајте ги маслото и павлаката. Нека се варат на тивок оган со постојано мешање. Откако ќе се стопат додадете меленочоколадо. Промешајте додека смесата стане целосно хомогена. Додаде ги трошките од бисквитите и румот.

Замесете ја смесата како тесто, за да се добие леплива маса. Оформете топки со раце. Тркалајте ги убаво во чоколадниот или какао прав – што сте одбрале. Изладете на 30 минути во фрижидер и сервирајте.

Scroll to Top