Почнува летното сметање на времето

By

Во последниот викенд во март 2018-та година, ноќта во 2 часот меѓу 24 и 25-ти март почнува летното сметање на времето.

Стрелките на часовникот треба да се поместат за еден час нанапред, односно времето во 2 часот , ќе се смета како да е 3 часот.

Преминувањето на времето од зимско кон летно и обратно првпат почнало во 1916 та година во државите на северот во Европа, а денес практика во 70 земји од Светот.

Европските земји веќе се подготвуваат за конечно укинување на оваа практика.

Ќе ви се допадне

GoGoAnime tokyo ghoul gogoanime: Dragon Ball Z (Dub) Episode 291

AnimeDao animedao kiss: Watch Attack on Titan Final Season Episode 13