Макарони со сланина

СОСТОЈКИ:

  • макарони
  • сланина
  • кашкавал
  • горгонзола сирење
  • пармезан
  • павлака за готвење
  • зачини по желба

Начин на подготовка:

Откако ќе ги сварите макароните процедете ги и ставете ги во подлабок сад. Додека се врели додајте ги кашкавалот, сирењето, горгонзола и пармезанот. Промешајте додека да се соединат состојките.

Во посебен сад за готвење пропржете ја сланината. Исцедете ја од маслото додајте и ја во садот со макароните.

Потоа, прелијте ги макароните со павлака за готвење и додајте зачини по желба. По вкус, може да се додаде и ситно исецкан магдонос, како и свеж или лук во прав.

На крајот повторно промешајте и украсете со Пекабеско шунка. Се сервира топло.

 

Scroll to Top