Орео торта, готова за 20 минути

Потребно:

Едно пакување орео кекси

6 лажички путер

стопени 230 мл крем сир

30 г шеќер

2 лажички ладно млеко

350 мл шлаг

2 пакувања готов пудинг од чоколадо

300 мл ладно млеко

100 г чоколадни трошки

Подготовка:

Дното на плехот премачкајте го со путер. Чоколадниот кекс измелете го или едноставно истрошете го. Додадете го стопениот путер и месете додека не се создаде компактна маса. Ставете ја масата на дното на плехот и ставете ја во фрижидер да се стврдне.

За тоа време во подлабок сад изматете го крем сирот и додадете млеко и шеќер. Мешајте додека не се соедини. Изматете половина шлаг и додадете го на смесата. Прелијте преку корите и вратете го во фрижидер уште 10 минути да се зацврсти.

Пудингот помешајте го со ладното млеко и изматете додека не добиете компактна маса. Прелијте преку филот со шлаг, па повторно вратете го во фрижидер. На крај, премачкајте го остатокот шлаг, истурете чоколадни трошки и послужете.

Scroll to Top