Пилешки прсти со лук

Состојки:

200 гр пилешки филенца се сечат на просечно тенки ленти

4 чешниња лук

2 лажици соја сос

2 лажици сенф

1/2 чаши сок од лимон

бибер по вкус

лебни трошки

 

Подготовка:

Најнапред се маринира пилешкото месо за околу еден час. За да ја приготвите маринадата, во голем сад комбинирајте го соја сосот, сенфот и сокот од лимон. Откако месото се маринирало треба да го намачкате со истолчениот лук и да го оставите за уште 30 минути.

 

Во голема чинија комбинирајте ги лебните трошки со црниот пипер. Извалкајте го пилешкото филе и испржете го во силно загреани масти. Исцедете на хартија пред да сервирате.

Scroll to Top