филхармонија

Светската музичка дива за првпат во Скопје: Сè е подготвено за концертот на Јасмин Леви во Македонската филхармонија

По распродадените концерти ширум Европа, Јасмин Леви се враќа на Балканот и на 7 април за првпат настапува во Скопје, во салата на Македонската филхармонија. …

Светската музичка дива за првпат во Скопје: Сè е подготвено за концертот на Јасмин Леви во Македонската филхармонија Прочитај повеќе »

Концерт на свеќи првпат во Македонија: виртуозот на виолина Марио Хосен и „Профундис“ ја носат Candlelight-магијата во Македонија

Илјадници свеќи ќе ја осветлат сцената на Македонската филхармонија на премиерното издание на првиот Candlelight – концерт на свеќи на камерниот оркестар „Профундис“, кој ќе …

Концерт на свеќи првпат во Македонија: виртуозот на виолина Марио Хосен и „Профундис“ ја носат Candlelight-магијата во Македонија Прочитај повеќе »

Музичарите од Филхармонија се стокмија во костуми и свечени фустани за новиот програмски каталог

Музичарите од оркестарот на македонската филхармонија се стокмија во костуми и свечени фустани за фото сесијата за програмскиот каталог за новата концертна сезона 2023 -2024 …

Музичарите од Филхармонија се стокмија во костуми и свечени фустани за новиот програмски каталог Прочитај повеќе »

(Галерија) Дарио промени пет палта и имаше еден од најдобрите концерти: Журка во Скопје за сите генерации

Во прпеолната сала на Филхармонија, Дарио Панковски одбележа 40 години на македонската музичка сцена. Музички времеплов низ годините со Миг 21:  Нема потреба да ги …

(Галерија) Дарио промени пет палта и имаше еден од најдобрите концерти: Журка во Скопје за сите генерации Прочитај повеќе »

Новогодишен концерт за деца во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија под диригентска палка на Емин Џијан ќе ја донесат новогодишната магија во Скопје на 27 -ми декемвери со концертот за деца насловен …

Новогодишен концерт за деца во Филхармонија Прочитај повеќе »

Филхармонијата ќе прослави 78 години постоење

Оркестарот на Филхармонија во четврток ќе прослави 78 години постоење на институцијата, со концерт насловен „Азно“ на кој ќе настапат солистите Кирил Трусов и Гордана Јосифова Неделковска и диригентот Борјан …

Филхармонијата ќе прослави 78 години постоење Прочитај повеќе »

Одбележување на Светскиот ден на глувите во Македонската филхармонија

На 28. 9. 2018 година, Светскиот ден на глувите и наглувите, ќе се одржи манифестација по повод 70 години постоење на Националниот сојуз на глувите …

Одбележување на Светскиот ден на глувите во Македонската филхармонија Прочитај повеќе »

Scroll to Top