југо

Македонскиот дизајнер Дејан Христов креираше пет модели на електрично „југо“

Македонскиот дизајнер Дејан Христов креираше серија модели на легендарниот југословенски автомобил. Христов во 2021 година дизајнираше електрично „југо“. „Југо спортовер“, „Југо Н-Дуро“, „Југо роудстер“, „Југо е-ван“ …

Македонскиот дизајнер Дејан Христов креираше пет модели на електрично „југо“ Прочитај повеќе »

(Видео) Брачен пар од Белгија со Југо 55 шета низ поранешните југословенски републики

Лаура и Хозе, Романка и Португалец од Брисел, ги обиколуваат поранешните југословенски републики со Југо 55. Југото го купиле пред една година во Истра, го …

(Видео) Брачен пар од Белгија со Југо 55 шета низ поранешните југословенски републики Прочитај повеќе »

Како би изгледало денес „Југо“, ако ја преживееше транзицијата?

Без разлика на сите негови мани, Југото засекогаш ќе остане во сеќавањата на голем број луѓе на Балаканот, а можеби и светот. И покрај тоа …

Како би изгледало денес „Југо“, ако ја преживееше транзицијата? Прочитај повеќе »

Легендарното Југо во новиот анимиран филм Спајдермен

Легендарното југо освен што било популарно во своето време, без оглед на главобоките кои им ги задавал на стопаните, бил ѕвезда на бројни вицеви, а …

Легендарното Југо во новиот анимиран филм Спајдермен Прочитај повеќе »

Scroll to Top