јапонија

Додека во САД се посвојуваат мали деца, во Јапонија се посвојуваат возрасни мажи

Опаѓањето на наталитетот во Јапонија дополнително го намали бројот на машки наследници. Америка и Јапонија имаат најголема стапка на посвојување, но со една голема разлика. …

Додека во САД се посвојуваат мали деца, во Јапонија се посвојуваат возрасни мажи Прочитај повеќе »

Жената која со приказните за атомските бомби живее цел живот – Хирошима и Нагасаки и се врежаа во паметењето

Секој од нив има различни приказни во завистност од тоа колку тој ден бил во близина до епицентарот и колку бил тешко повреден. Но, она …

Жената која со приказните за атомските бомби живее цел живот – Хирошима и Нагасаки и се врежаа во паметењето Прочитај повеќе »

Scroll to Top