земји

Пет држави во кои најмногу се пие алкохол на жител, Чешка е на прво место

Според податоците на Светската здравствена организација, Германија, Литванија, Латвија, Чешка и Молдавија се земјите со најголема потрошувачка на алкохол во светот за една година. Мерено …

Пет држави во кои најмногу се пие алкохол на жител, Чешка е на прво место Прочитај повеќе »

Австрија е избрана за најмалку пријателска земја во светот

Австрија е меѓу најмалку пријателските земји во светот кон странците. Земјата беше рангирана на 24-то место од 52 дестинации во истражувањето Expat Insider 2022 објавено …

Австрија е избрана за најмалку пријателска земја во светот Прочитај повеќе »

Maпa која покажува колку европските земји имаат тенкови подготвени за војна

Кога се говори за вооружување во Европа, поедини земји се трудат во одредена мера да го намалат своето вооружување, додека други се трудат да го …

Maпa која покажува колку европските земји имаат тенкови подготвени за војна Прочитај повеќе »

Хрватска меѓу европските земји од каде што луѓето најмногу бегаат

И покрај тоа што светската популација расте, научниците очекуваат до 2050 година на Земјата да има 10 милијарди жители, сепак постојат региони во кои бројот …

Хрватска меѓу европските земји од каде што луѓето најмногу бегаат Прочитај повеќе »

Орбан ги повика сите земји членки да излезат од Европската Унија

Унгарскиот премиер Виктор Орбан ја обвинува Европската комисија за кризата во Европската Унија и ги повикува државите членки да го повлечат овластувањето што во овој …

Орбан ги повика сите земји членки да излезат од Европската Унија Прочитај повеќе »

Руски авион се продава како алва

Неделава во Обединетите Арапски Емирати се одржува „Дубаи еир-шоу“, каде што ќе се претставуваат производите на низа произведувачи од подрачјето на цивилната и воена авиоиндустрија. …

Руски авион се продава како алва Прочитај повеќе »

Прогласени најубавите земји на светот – дали и Македонија е меѓу нив?

Нивните диви плажи ги оставаат луѓето без здив, длабоките езера и прекрасните замоци важат за едни од најубавите занимливости на светот. Шкотска е прогласена за …

Прогласени најубавите земји на светот – дали и Македонија е меѓу нив? Прочитај повеќе »

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро

Жителите на 18 европски држави биле тестирани и биле позитивни на траги од глифосат, кој на глобално ниво се користи како убиец на плевел, се …

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро Прочитај повеќе »

Scroll to Top